A homoszexualitás gyógyítható

Én hiszek Istenben. Hiszek a magam módján. És a magam módján imádkozom, és hagyom, hogy a két gyerekem szabadon gyakorolja a hitét. Az egyik Istenben hisz, templomba és egyházi iskolába jár, a másik önmagában hisz, a sportban, a csapatban. Mindkettő szabadon választhat.

Most egy nap alatt két olyan cikk, fotó jött velem szembe, ami a hitben nem, de az egyházban elég tisztességesen megrengette a hitemet. Igazából, kérdezheted, hogy, csak most? Igen, csak most. Én református vagyok, a családomban előfordulnak/előfordultak lelkészek. Apám görög katolikus volt, de  járt római katolikus, és református templomba is, mint ahogy én is. Így volt természetes.

Az első igazi csalódás a katolikus egyház képviselőjében az apám halálakor ért.  Anyámmal úgy gondoltuk, hogy egyházi temetése lesz apának. Annak rendje-módja szerint elmentünk a paphoz. Az hagyján, hogy fogadási időben olyan volt, mint aki épp akkor keveredett ki az ágyból, de tisztességesen kioktatott bennünket, hogy neki mennyi mindent el kell mondania/énekelnie 20 percben, ezt nyomatékosítva levágta elénk a liturgiás könyvet. Ennyit az ökumenizmusról.

Ezután a gyereknek  a biológia tanárnő elég érdekes dolgokat tanított,  Majd az egyik házi feladatában az eretnekekről kellett ppt-t készíteni. Nem bírtam ki, a legvégére beszúrtam, hogy II. János Pál pápa bocsánatot kért a történtekért. 

És ami most kiverte a biztosítékot. A kórházaknál folytatott gyermeknapi kampányuk kapcsán, a cél nemes volt, de rettenetesen szomorú, és remélem egyszer valaki az egyház részről bocsánatot kér érte. 

18788780_1355546017816480_898476687_n.jpg

Mindezek után jött velem szembe egy cikk, ami azt hirdeti, hogy a homoszexualitás gyógyítható:

"Néha a prehomoszexuális fiúk szüleik rossz házasságának áldozatai. Az apa azzal vág vissza az anyának, hogy elhanyagolja a fiát. Bizonyos anyák hajlamosak meghosszabbítani a fiúk kiskorúságát. Szeretnének mély szimbiózisban, kölcsönös függésben maradni velük. Különösen akkor igaz ez, ha nincsen bensőséges kapcsolata az apával. A nőies fiúk is apjuk figyelme, helyeslése, szeretete után sóvárognak. Ha az apa azt látja, hogy túlságos függés van az anya és fia között, olyan, ami hároméves kor fölött már nem helyénvaló, tennie kell ellene.Az apának a saját példáján kell megmutatnia, hogyan kell az anyával szeretetben, és kellő függetlenségben élni. A férfiasságot el kell érni (nem jön magától). Ehhez jó nevelés, a társadalom segítsége, és idő kell. A másfél és három éves kor közötti idő a döntő.

A másik nemre jellemző viselkedés általában 2 és 4 éves kor között kezdődik. Nincsen homoszexuális tizenéves, de azzá válik, ha nem kezelik. Az apa kulcsfontosságú a fiúk számára a fejlődésben. Az anyák fiúkat, az apák férfiakat nevelnek. A fiúknak 2-3 éves korban le kell válniuk az anyjukról, és azonosulniuk kell az apjukkal. Ekkor dől el, melyik nemhez fognak tartozni. Az apa feladata, hogy megerősítse, és tükrözze a fia férfi voltát. Pl. játszhat vadabb játékot a fiával, együtt zuhanyozhat vele, ahol a fiú észre kell, vegye, hogy mennyire hasonlít az apjára. Ha a fiúk megfelelő kapcsolatba kerülnek az apjukkal, akkor kezdik megérteni, hogy ő mitől klassz, felvillanyozó és izgalmas. Így megszeretik saját férfiasságukat. Felfedezik a szabadság és az erő egyfajta érzését, azáltal, hogy különböznek az anyjuktól és „kinövik” őt. 

Ezenkívül a ferde hajlam gyógyítható. Sok százezer gyógyult ember él köztünk. A gyógyulás küzdelmes, nehéz, de lehetséges. Sokan élnek immár családban, gyermekeiket nevelve. Hiteles kutatások bizonyítják, hogy a homoszexualitás akár magától is eltűnhet."


Nem sorrendben idéztem a cikkből. Van benne egy-két mondat, ami nem is teljesen hülyeség, főleg az "apa úgy vág vissza..." rész, de nem gondolom, hogy a fiaim, azért mert az apjuk nem mindig foglalkozik velük, ezért lesznek homoszexuálisak. Tulajdonkép, ha a az ismerőseim körében random elvégzek egy kis kutatást, ez alapján kb minden második ismerősömnek homoszexuális, vagy leszbikus gyereke lehetne.

Úgyhogy most hadilábon állok az egyházzal..... a katolikus egyházzal....

 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverrain.blog.hu/api/trackback/id/tr5012547541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2017.05.30. 00:18:19

Ezek szerint látens-katolikus vagy.

Érdekes a többi egyházzal, a felhozatal pedig bőséges, semmi bajod nincs.

Ha vannak homofóbok akkor te most katolicizmus-fóbiába szenvedsz?

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2017.05.30. 08:32:25

Még kábé fél óra, és jönnek a mocskos buzizók hozzászólni.

Addig is: ha ez egy ilyen egyszerű kérdés lenne, akkor nem gondoljátok, hogy olyan 150 évnyi kutakodás után már rájöttek volna, hogy a fiú-apa szerepben van a válasz? Tetszik, vagy sem, ez nem válasz. Mint ahogy sikeres átnevelő táborok is csak egyes vallási fanatikusok fejében vannak. Az "átnevelő táborok" valójában öngyilkosokat nevelnek, mert nem feldolgozni segítenek valamit, amit nem is kellene feldolgozni egy épeszű környezetben, hanem bűnösként mutogatnak egy ártatlan emberre.

De mivel valaki úgy 2000 éve azt írta le, hogy a homoszexualitás bűn és üldözendő, ezért az egyházak még 2000 év alatt sem voltak képesek kapcsolni, hogy ez egy egetverő baromság, és nem is fognak. És ugyanilyen ostoba ragaszkodással mennek neki a megerőszakolt nőnek, aki nem akarja megszülni a nemi erőszakból eredő gyerekét.

Akit bővebben is érdekel a téma, nagyon ajánlom Richard Dawkins: Isteni téveszme című könyvét.

Sethiran 2017.05.30. 16:55:55

Elnézést előre is a profán kezdésért, de valaki egyszer azt mondta, hogy az abortusz mellett csak olyanok érvelnek, akik maguk már megszülettek.
A katolikus egyház választott módszere az abortusz problémájának előtérbe hozására talán vitatható, de annak barbár és emberhez nem méltó gyakorlatát talán lehetne ritkábbá tenni, akár teljesen elhagyni. Az anyának valóban van joga beleszólni, hogy meg akarja-e szülni, de nem csak megerőszakolt lányok választják ezt az utat. Talán a gyermekvállalás felelősségéről is lehetne a jog mellett beszélni. Az, hogy az abortusz bűn-e, szerintem nem vita tárgya, az emberölés az, tehát ez is. Nem valami alaktalan húsmasszát távolítanak el, hanem egy emberi lényt. Az más kérdés, hogy feladata-e az egyháznak (bármelyiknek) a világ bűntelenné tétele. Szerintem nem. Azt nem lehet elérni sajnos.
A homoszexualitás véleményem szerint is egy felvett (tehát nem születéskor determinált) szokás- és érzelemegyüttes, amit lehet tiltani, üldözni, de eltűrni és támogatni is, attól az még bűn, és nem csak azért mert valakinek ez jutott eszébe 2000 évvel ezelőtt. Ha magadat hívőnek vallod, akkor nem mehetsz el a Biblia tanításai mellett, elég egyértelműen foglal állást ellene. Ugyanakkor erre is igaz, amit fentebb írtam a világ bűntelenségének eléréséről, a bűn kiirtásáról. Nem feladata az egyháznak, nem is fogja elérni, nem is kéne ostoroznia a hitetleneket ezért.
Hiszen éppen ebben áll a különbség hívő és hitetlen között.

mojoking77 2017.05.30. 22:03:05

A homoszexualitas bun, amit gyogyitani kell - mondjak a romai katolikus papok.
Ejj ejj, nagy a baj...
Arrol vegleg nem is beszelve, hogy honnan veszik ezt a veretes idiotasagot, amit osszehordanak bizonyitaskepp? MEg emlekeznek, ok miert lettek melegek?

masada 2017.05.30. 23:04:30

Van egy embrió akit megölnek ahogy a legyet is a légycsapóval. Most mindegy, hogy hiszed, hogy ember-e már vagy még nem, de egy élőlény akit elpusztíttanak, ezen mi faszt nem értesz?!

Silver Rain

Friss topikok

Címkék

élet (1) férfiak (1) (1) nők (1) szex (1) vágyak (1) változás (1) Címkefelhő

Archívum

süti beállítások módosítása